معاونان آموزشی و سلامت وزارت بهداشت، طی نشست مشتركی به بررسی راهكارهای تهیه نقشه جامع علوم پزشكی كشور و توسعه و تعمیق ادغام بهداشت، درمان و آموزش پزشكی پرداختند.
وی گفت: این مدل، ما را در تعیین دقیقتر نیازهای اصلی تخصصی در امور پزشكی بسیار كمك كرده و میتواند بستر مناسبی برای ترسیم جامع تر نقشه علمی كشور در حوزه سلامت باشد.
معاون سلامت وزارت بهداشت ایجاد امكان تغییرات در مباحث آموزشی و دانشگاه مبتنی بر مشكلات بهداشتی درمانی هر استان، تقویت توانمندی های علمی گروه پزشكی درامور بهداشتی و درمان های سرپایی، تربیت فارغ التحصیلان علوم پزشكی در دانشگاه ها منطبق با نیاز استانها، توسعه رشته های علوم پزشكی در دانشگاه ها مبتنی بر نیازهای پزشكی و سلامت استانهای كشور و افزایش جذب دانشجویان گروه پزشكی به صورت بومی واخذ تعهد خدمت در استانهای محل تحصیل را در راستای ترسیم نقشه جامع علوم پزشكی كشور ضروری دانست و اظهار امیدواری كرد كه با همكاری بخش سلامت و آموزش پزشكی ، جمهوری اسلامی در عرصه سلامت در منطقه پیشتاز باشد.
در ادامه این نشست بهرام عیناللهی معاون آموزشی و امور دانشجویی وزارت بهداشت، با اشاره به فرامین مقام معظم رهبری خطاب به دانشگاهها در خصوص تعیین نیازهای علمی و تخصصی و ضرورت ترسیم نقشه علمی كشور گفت: با افزایش همكاری ها و تعاملات بخش بهداشت و درمان و بخش آموزش دانشگاه های علوم پزشكی كشور میتوانیم نیازهای بخش سلامت را دقیقا شناسایی كنیم و متناسب با این نیازها جهت و سوی توسعه علمی و تربیت بدنی انسانی در حوزه علوم پزشكی را با نیازهای كشور منطبق سازیم.
وی با تاكید بر این مطلب كه توسعه علوم پزشكی و تربیت نیروی انسانی در دانشگاه ها باید كاملا با نیازهای كشور منطبق شود، گفت: تلاش میشود تا با تعیین نقشه علوم پزشكی در كشور ، آموزش علوم پزشكی در راستای ارتقای سلامت جامعه متحول شود.
عین اللهی با تاكید بر اینكه حیطه مسئولیت و پاسخگویی دانشگاه ها برای تربیت و تامین نیروهای مورد نیاز هر استان باید افزایش یابد افزود: باید كمیته ویژهای برای تهیه نقشه جامع علوم پزشكی كشور تشكیل شود.
در پایان این نشست مقرر شد كمیته ویژهای با همكاری مركز توسعه شبكه و ارتقای سلامت و مركز مطالعات و توسعه آموزش پزشكی در وزارت بهداشت، مسئولیت عملیاتی كردن مباحث مطروحه را به عهده گرفته و گزارشات فصلی خود را به دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور اعلام كنند.
نظر شما